Få din egen rideskole med et erhvervslån

Vil du gerne realisere drømmen om at få din egen rideskole, så findes der mange skønne gårde rundt omkring i landet, som er velegnet til at starte sin egen rideskole. Køb og drift af en rideskole er dog ikke helt billigt, men du kan fx ansøge om et erhvervslån hos Qred, som er stort nok til, at du kan realisere dine planer, og hvor du kan afdrage i et tempo, som matcher din økonomiske situation.

Når du lægger planer for, hvordan du skal drive din rideskole, så er det godt at tænke i flere målgrupper. Mange tror måske, at ridning kun er for småpiger, men der er faktisk mange voksne, som også holder af at gå til ridning. Der opstår et helt særligt bånd mellem rytter og hest, og hvis man fx har gået til ridning siden man var barn, så er der mange, som fortsætter med at gå til ridning som voksne. Der kan også være voksne, som begynder at gå til ridning i en sen alder, fordi det er noget, som de har drømt om i mange år, og nu vil de gerne lære det. Sidst men ikke mindst findes der ryttere, som efter en pause begynder at ride igen, fordi det er sjovt. Du kan derfor med fordel oprette ridehold for både børn, teenagere og voksenryttere, for der skal nok være folk i alle aldersgrupper, som gerne vil gå til ridning. Nogle unge ryttere er meget ambitiøse, imens andre fortrækker at dyrke ridning 1-2 gange om ugen på ridebanen eller ride en tur i skoven.

Professionel undervisning og sociale arrangementer

Som rideunderviser er det vigtigt, at man har masser af erfaring med at omgås heste, så rideundervisningen bliver så professionel og tryg som overhovedet mulig. Der findes bl.a. berideruddannelsen, man kan tage, og så er det også en fordel, at man har nogle pædagogiske evner og kan lære fra sig. Ud over forskellige tilbud om ridehold i dressur og spring kan man også arrangere ridestævner, hvor rytterne kan konkurrere mod hinanden. Man kan også lave sociale arrangementer, hvor man fx holder fastelavnsfest med tøndeslagning til hest, luciaoptog til hest i december eller man kan arrangere udflugter på hesteryg i naturen.

I det daglige arbejde på rideskolen får man fornøjelsen af at være sammen med dejlige heste, for man har ansvaret for at fodre dem, passe og pleje dem, lukke dem ud og ind fra folden, muge ud i stalden og fodre dem. Vedligeholdelse af seleudstyr, og vedligeholdelse af ridehus, ridebaner osv. er også en del af arbejdet. Alt det praktiske arbejde kan man få hjælp til, for man kan fx hyre nogen til at hjælpe sig. Heste er nogle tålmodige dyr, der som regel er nemme at omgås, og det er også derfor, at nogen anvender heste til hesteterapi, hvis mennesker fx lider af angst.

Styr på økonomien

For at kunne drive en rideskole, som er rentabel, er det vigtigt, at man kan har styr på økonomien og kan lave et regnskab. Låner man penge i form af et erhvervslån er det selvfølgelig vigtigt, at man kan betale lånet tilbage, men det kan man alt sammen få råd og vejledning til, når man optager lånet. Men først og fremmest er det godt at vide, at der findes finanseringsmuligheder, som gør det realistisk at starte og drive sin egen rideskole, hvis det virkelig er det, man ønsker dig.